Tuesday, March 22, 2011

Masih ada yang sayang

Salam.

Dah seminggu saye demam (on-off) , batuk & selsema. Selama  seminggu la jugak saye menahan diri dari kesejukan + batuk2 yang menyeksa diri + selsema yang mengganggu pernafasan. Dan sepanjang minggu memang saye tak sentuh minuman yang sejuk.Setakat minum seteguk dua menumpang air membe tu ade la jugak. Memang lately asek minum air suam @ air limau suam. Saye tak pegi klinik sebab kalau pegi klinik mesti dapat ubat. Dan saye memang tak suka makan ubat. Last week memang tak balik rumah sebab keje2 yang menimbun. So memang family pun tak tau saye tak sihat.

Tadi singgah balik rumah kejap sebab nak ambik barang dari umi. Bila salam je umi, terus umi tegur.
"Sihat tak ni? Demam ke? Panas je rase~ "

Tak tau kenapa hati saye tersentuh sangat bile umi tegur macam tu. Terus menitik air mata. Dalam hati saye, still ade jugak insan yang take care pasal diri saye. 

Bile nak balik ukm tadi, umi pesan pegi klinik, mintak antibiotik kat doktor. Abah pun sama, pesan suruh pegi klinik.

Lagi sekali saye terharu...















Masih ada yang sayang..... =)





4 comments:

~S.H.A.I~ said...

demam ke yang..same la kite tgh batuk2 bru bek selsema..be strong eh..nnt dah ade grape..leh grape tolg jage..=)
mishhh u..

~An-nur~ said...

touching sungguh, get well soon dear ;)

M!$$ LaVeNdeR said...

hyedah: hehe. ntah bile nye nk ade grape tu..btw,thanx dear~ misshh u 2 3 4~~!! muahh! =)

M!$$ LaVeNdeR said...

izaty: ni baru je reda sket batuk n selsema..tenkiu yang~ ^__^