Friday, December 17, 2010

^ entry manisssssss^

salam..
fuhh..fuhhh~~
uiiiii..berhabok2 da teratak saye nihh..
seminggu lebih tanpa entry..
tuan umah pegi holiday sakan la katekan..
hehe~

entry kali ni bkn la nak bercerita pasal holiday yg baru lepas.
takde ape yg menarik sgt nak cite pon passal holiday kat kelantan last week..
Cite yg ade hanyelah shoping..shoping..dan shoping lagikk...
=p

Seswai dengan tajuk post ni 'entry manissssss',maka cite yang nak di kabo kan pada korang2 mestila pasal bende manis2..
Sepanjang cuti sem yang dah nak berpenghujung ni,mcm2 la yg saye wat kat umah..
Memandangkan per0t saye ni mcm kontena yerr,,makan sikit..pastu jap lagik,pegi dpor carik la pe2 makanan,utk mkn lagikk..
x pon,bukak peti ais,carik pe2 yg patot,amik periuk or kuali,letak minyak,goreng la ape2..
yg penting,per0t harussssss di utamakan yepp.. =)

So,memandangkan saye agak SELALU ke dapor..
[perkataan SELALU harusssss di highlite memandangkan tuan umah asek berulang pegi dapor mengisi perot nyerrr..hehe]
maka,terjadi lah seswatu..
ewahhh,,mcm terjadi satu kejadian yg dasat plakk~~!!
=p

saye agak suke mkn dessert~
[bkn desert si gurun panas ye adeq2..
dessert pencuci mulut yer..]

bkn saye je,1 family mmg suke..
so mmg agak berbaloi la kalo wat dessert2 ni..mmg akan abes punye..
saye plak pantang nampak fruit koktel dlm kabinet dapur..
terus dlm pale otak nak buat trifle..
teringat2 kuah kastard die yg creamy n likatt..
dgn taburan buah2 kat ats kek tuhh..
dan...taraaaaaa,ni lah hasilnye..


pastu kemarin saye agak teruja untuk buat lagik coklat2 memandangkan saye baru je beli choc mould baru yg canteq2..Ade bentuk rose,daun dan shell..


pastu kadang2 kalo lapa mlm2,mulut ni terasa nak mkn bende yg yummy2,lembut2..Bukak kabinet,nampak serbuk utk wat dadih..Dan harusssslahh saye laju aje membuat dadih2 ituh sume d tgh2 mlm...bile dah siap,dadih tu kan still panas lagi sbb masak atas dpur kan..
amik satu cawan tu siap2 simpan dlm freezer..1 cawan je.. kunun2 bagi cpt sejuk n beku pasal dah x sabar nk mentekedarah dadih tuhh mlm tu jgk..
=)



yang laen2 dadih tu,sejuk kan secara manual jap atas meja,pastu da sejuk sket baru masuk peti sejuk..
Pastu esok pagi bangun,cepat2 pegi dapur,bukak peti ais baham lagi dadih tu..Last2 dadih yg byk2 tu abes dikerjakan saye n si kecik kat umah ni je..
haha~


Pastu,umi saye plak rajen wat kek tiramisu ..Memang sggggggtttttttttt marvelous ye rase kek nihhhh...Rasa sekali,nak lagiiiii~~ ^_^

*gambar kek ni saye amik dari pakcik google..x sempat nak snap pic kek tiramisu yg umi wat...huu~*

So??
Ape komen korang?
Memang 'sweeeeeeet' sgt entry ni kannn?
hehe~~
Actually plan nak wat cupcake plak,tapi mcm x sempat je nak wat..
Kesian kat tools n barang2 nk wat cupcake tu..
Dok terperuk je dlm kabinet dapur..
Ni cupcakes yg saye wat tyme kenduri kawen sepupu saye..


ok lahh..Cukup dulu utk entry manisssss ni..
Papaiii~
^_^


p/s:Bercita2 nak wat bisnes in pastri n bakeri..Rase2 nye saye layak x?huu~~


7 comments:

nabilah_2908 said...

pergh..heaven nya kalau duduk dgn kamu...dpt mkn best2 semuanya.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
DI KALA HUJAN

sumpit said...

peh semuanyer berkisarkan kemanisan ni.. ehehehe mesti tuannyer pun manis jugak... ni khas unuk awak dan kawan2 awak

| Jemputan untuk menyertai GA | Domain untuk dimenangi |

Ikhlas
- Qalish [Dot] Com -

Odah+One = OdahOne said...

nyum nyum..mcm best jek terus...rasa lapo plak bila bca entry ni...hoho

tuan tanah said...

nabilah_2908 :hehe..ni saje2 suke2 wat utk mengisi perott~
=)

sumpit:ahaaa~ tu la manisss sgt entry ni sampai da bersemut2 belog neh~ teehee =)

Odah+One = OdahOne:jgn makan belog saye ni dh la~ =p

~An-nur~ said...

mahu!!!!!
hehe
beshnyerrr..
blajaq dgn nisa je la yee

M!$$ LaVeNdeRaNgeL said...

~An-nur~:jom3~ bile2 berkesempatan nnti bole je blaja ngn kite

sharing is caring
~~ ^_^

mengenaldiri said...

sedapnya!!!!!!!!!!
nak
^_^