Monday, December 6, 2010

Coklat Oh Coklat [Full version]

Salam..

ahaaa~~
Semalam saye join kelas membuat coklat yang di ajar oleh kak yana.Memang last2 minit sgt register nk join kelas nihh.Actually mmg da lame teringin nak belaja wat coklat2 ni tapi tak berkesempatan nak pegi kelas ni.Pastu ari sabtu lepas saye saje2 surf internet cari kelas coklat kat area kajang @ bangi .Then terjumpe blog kak yana.Kebetulan umah die mmg dekat je ngan umah saye.Ape lagi,terus contact die ckp nk join klas and Alhamdulillah lpas da deposit duit sumer,esoknye saye pegi kelas tu..Saye Sangat2 excited blaja choc2 tu n dpt bwk balik semua choc2 yang saye buattttttt + tools yang digunakan utk wat choc tu pon bole bwk balik..~~~!! woooaaahhhh~~! sangat3 gumbiraaaaaa~~~!!!

So, juz cekidaut pic2 ni yerrr..~





praline choc




candy choc & bear choc



oreo choc & praline choc






Praline choc/almond choc/Hazel choc in box


sangat3 berbaloi pegi kelas nih sebab byk belaja evrything tentang choc,cara nak tempering choc guna seeding method,pastu belaja macam mane nak tuang choc tu dalam mould die.Bukan bole tuang choc sesuke ati kamu yerrr..Dan jugak belaja macam mane nak wat shell n insert ganache dalam choc dan byk lagi la kalau nak cerita kat sini.So,kalau korang nak order atau join kelas ni bole tengok kat sini ~

http://alwaysbzdads.blogspot.com/

macam2 adaaaaaa~~~

^_^




p/s: Sape nak mkn coklat,meh dtg umah saye..Ade byk lagi niiii~~~
^_~


5 comments:

shah noor said...

awk..skenye sya.snang x blajar klas bt cekelat ni??mcm na law nk attend klas ni????ni bkn komen k.jst 2 ask u.sori x terer psai blog sgt bwu blajar.peace

Haffiz MohdNoor said...

wah nnti nak blaja jugak.. macam best jer :D

Jiha said...

hah meh bitau umah awak kt ner..akak dtg serang..akak mmg suka coklat..hehe

tuan tanah said...

shah noor :bile dh belaja,bende yg ssh jd simple je..tp still memerlukan kesabaran yg tinggi =)

Haffiz MohdNoor:x slh utk try join..=)

Jiha:meh3 akk dtg umh saye..pintu umh sentiasa terbukak~ =)

nadya said...

chiikkk....pasni nak g ajak la i skali.bagaikan teringin untuk meng'join'kan diri..uhuhu~