Tuesday, March 5, 2013

The Solemnization


Assalamualaikum.

Yeahh its been a long time right?. RIndu giler nak update belog. Seriously! Tapi dek kerana hambatan kerja2 research yang tak pernah kenal erti tuan dia penat ke hape, so this is it. Belog dah bersawang2 berapa bulan tak berhapdet. Orang yg lalu lalang pun segan nak masuk gamaknye. Tak lalu tengok rumah ni. Eh, ade yang sudi singgah ke? :p

Alright. So, lets update with the latest life improvement. Alhamdulillah, saya telah selamat mendirikan 'masjid' dengan incik superman saya setelah hampir 4 bulan bertunang! yeaahoo! :D Banyaaaaaaakkkkkkk gila halangan, dugaan, rintangan segala an an an datang dalam tempoh kami nak mendirikan masjid ni. 

Segala macam masalah datang dengan sekejip mata. Kejip mata gituu. Dengan kerja2 research yang tungging terbalik, dengan sibuk nak uruskan hal nak fly Jepun (pegi Jepun? saya akan update dalam next entry) dan dalam masa yang sama nak uruskan hal nak kawen. Baju nikah, bilik pengantin, dokumen nikah dan macam2 lagi. Nampak macam simple, tapiiiiiii.. Tepuk dahi rasalah sendiri. 

Dengan incik superman ade jugak masalah2 yang lain. Sobsss. Syukur alhamdulillah kami dapat tepis dan tempuh semuanya dengan kental. Betul la kata orang tua2, darah tengah manis..Macam2 dugaan. Cewahhh kental gile hati. Fuhhhh.. T__T

Sampai hari kejadian, masih tak terasa apa2 perasaan. Sikit nervous pun tarak. Konon kental sangat la perasaan. Masa dah duduk kat atas bantal nikah nak ijab kabul tu baru la terasa sikit nervous. Masa lafaz nikah tu, kak ena yang duduk belakang saya gosok2 belakang saya bagi kurang nervous. Thanks kakak! Alhamdulillah, saya dah menjadi separuh hidup incik superman dengan sekali lafaz. Memang sebak sangat waktu lafaz nikah tu. :')







Doakan kami semoga ikatan yang dibina ini kekal hingga ke syurga hendaknya. Ameen.

Kredit gambar dari Cik Sara . Thanks Sara! ^__^


2 comments:

iZyaN IrYani mOhd yAZid said...

kredit utk yan xde ke? haha..photographer jgk..kihkih

Cik Sara said...

Weee..wiiittt... ^^,