Saturday, May 28, 2011

Tamatlah sudah segalanya..

Salam..

Alhamdulillah..Alhamdulillah..Alhamdulillah.. Akhirnya, setelah berpenat lelah + tungkus lumus belajar selama tiga tahun di UKM ni, saya telah berjaya menghabiskan pengajian saya di peringkat degree ni. Semalam, saya dah selesai viva dan tesis yang selama ni sangattt menghantui diri nih..huhu..So, tinggal nak tunggu result dan Majlis Konvo je bulan 9 nanti.InsyaAllah.. ^__^ 



Perasaan saya? Ohh memang sangat lega n gumbira tak terkata sebab akhirnya berjaya jugak habiskan belajar. Macam2 dugaan n cabaran selama tiga tahun kat bumi UKM ni. Kadang2 sampai rase nak give up tapi Alhamdulillah, saya dapat cekalkan hati hingga hari ini. So, what's next? Cari keje? Further Master? ohh saye nak rehat dulu puas2 kat umah tak nak pikir ape2 lagi. tapi perancangan untuk further master memang ade. Doakan lah yang terbaik untuk saye. Macam tak percaye je dah habis belajar.. (^__~)




Buat masa sekarang, saye join short course 3P IBM untuk final year students. Ambik subjek Database Administrator. nanti at the end of the course akan ade exam dan dapat certificate. certificate ni nanti akan bagi influence yang besar la jugak kalo nak apply keje. Tiap2 hari kelas dari pagi sampai petang, ikut office hour. Kursus ni buat kat UKM dan ditanggung sepenuhnya oleh kerajaan. So tak payah susah2 keluarkan duit bayar ape2. 


Buku2 reference pun diberi. tapi maka aiihh, buku2 tu semua tebal gile. Satu buku dah tebal dalam 2inci. Semua sekali ade 6 buah buku. So, bayangkan lah total tebal n berat die berapa?

Ok la. Thats all update terkini tentang saye. nanti kite sambung update cite lain pulak kayh?

babai. ^_^

p/s: semakin banyak dapat undangan kenduri kawen kawan2 sekolah/senior/sedare2.. diri sendiri bile pulak?? erkkk..

4 comments:

@ch@p said...

Tahniah Nisa :)

M!$$ LaVeNdeR said...

Thanks achap.. ^__^

nadyazulkifli said...

hoyeahhh! tak sabau nak tunggu chik blanjeee! *kakak kakak,kiteee nak heppiii meallll!* hahah

MHusaini said...

Tahniah juga!

Dah lama tak datang sini, tak tau apa cerita...hmm, amik 3P ye..bagus3x..kursus2 3P memang bagus dan kalau lulus exam dan dapat cert tu memang bernilai sangat2lah dalam dunia IT nih.

Amik DBA tu guna software apa? Oracle? ke MySQl? ke memang IBM ada software sendiri?

All the best, chaiyok2!

p/s: Terlupalah hadiah dari US :p