Thursday, November 4, 2010

Kekasih Jauh Or Kekasih Dekat

Ramai yg tnya sy soalan sebegini,mana yg lg bagus nk cri kekasih dekat ke kekasih jauh. Sebenarnya both of this sitution have their own strength and weaknesses.Lets cekidauutttt~~~

Kelebihan

Kekasih dekat :

1. Dapat selalu jumpa sekiranya rindu tahap dewa
2. Sekiranya sakit ke pe ke boleh la kite tolong tgkkn dan xde la risau sngat
3. Kebarangkalian nak curang n keluar dengan orang lain tu rendah la lam 0.001

Kekasih jauh :

1. Save kos (yela lau dekat asyik dating je keje)
2. Kebarangkalian nak lakukan maksiat tu rendah la sbb jauh susah nak jumpa.
3. Dapat membina peribadi sabar yg cukup tggi.
4. Banyak masa boleh di luangkan bersama kawan-kawan or hosmate. Lau gf dkt asyk jumpa je lau de free time.


Kelemahan

Kekasih dekat :

1. Kos tinggi (skali date = 30 minimum, semggu 4 kali kluar = 30 x 4 = 120 x 4 = almost RM500 per month just for the date.). Lau korang kaya xkisah la..hehe
2. Kebarangkalian nak lakukan maksiat tu tggi menghampiri 1.
3. Korang akan senang nk gaduh lau korang bnyk skandal(senang kantoi..haha)


Kekasih jauh :

1. Kebarangkalian korang nk clash n putus menghampiri 1(tggi tuuuuuuu)
2. Korang akan jd selalu rindu sehingga menyebabkan korang ingin mencari yg lain yg lg dekat untuk melepaskan rindu tersebut... ahakss.
3. Memang sah korang akan curang if kurang ni jns yg tak tahu nk sabar
4. Susah nak jumpa la kalau jauh
5. Adakah korang sayangkannya sebenarnya? Persoalan yg msti korang jwb......

(^_^)


1 comment:

RazFiRa said...

huhu..betul2..so pilihlah mane nak..hehehe