Saturday, October 22, 2011

Friday, October 21, 2011

Monday, October 17, 2011

I'm falling in luv..again~

Salam..



Tengok title post ni. Falling in luv..again?? Dah gile ke macik? Berape banyak bf kamu nk simpan ni? Cukup2 la setia pada yang satu..

Orait2..rilek2.. Frankly speaking, YA! memang saya dah jatuh cinta lagi! Siapa gerangannya? Ehem.. mestilah lelaki, takkan nak jatuh cinta dengan awekss pulak kan. Tak pasal2 dicop 'lesbo' pulak nanti. Haha! Rilek2.. Actually, jejaka bertuah tersebut adalah....... Encik Mimpi! Siapa dia Encik Mimpi ni? Dia ni lah pencipta ending lagu Cinta Muka Buku.. Korang dah dengar? kalau belum, korang boleh dengar video ni.


So, amacam? Siyesly, first time  saye dengar lagu ni, terus macam......OMG sedapnya suara diaaaa~!! Then bila baca komen2 kat fb, rupa2 nye dia ni youtuber. Terus search kat youtube and dengar semua lagu2 dia kat situ. Diulangi.. SEMUA lagu~ and saye baru tau jugak dia ni salah sorang blogger jugak. Bila tengok post2 dia, dia tak selalu hapdet sangat tapi followers dia......dah cecah ribu riban tu..

Dalam banyak2 lagu, saye suke dengar lagu Selamat Malam Cinta ni. Lagu ni memang original dia create sendiri. Kalau dengar lagu ni before tido, memang boleh termimpi2 Encik Mimpi ni.....kot? =p

 


So, kalau rasa nak berkenalan2 lagi dengan Encik Mimpi ni, boleh serang belog dia 


 


atau kalau korang nak dengar lagu2 Encik Mimpi yang lain, boleh singgah youtube kat sini


 




Oraittt! Have fun listening to his song~ Saye Nak sambung dengar lagu2 lain sambil buat keje.. =)

p/s:Masuk ni dah berapa kali tah asek repeat lagu Selamat Malam Cinta tu.. The song really....touch me~ ^_^

Tuesday, October 4, 2011

Kerja atau belajar?

Salam..
 
Baru balik dari CAIRO (Centre of Artificial Intelligence & Robotic) UTM kl.. Actually  pegi jumpa lecturer utk interview GRA position (Graduate Research Assistant)..Jadi RA + sambung master sekali. Interbiu tak interbiu sangat la, just borak2 biasa. Lecturer tu pun tadi briefing sikit tentang projek2 yang bakal dijalankan. Mudah2an ade rezeki kat situ. Amin..

Lepas tu tadi ada dapat call dari satu kolej swasta kat sepang, diorang nak panggil interbiu utk position IT lecturer. Siap suruh prepare untuk present lagi. Means, apa2 tajuk berkenaan IT @ sains komputer la. Yela kan, mesti la nak tengok skill2 mengajar yang ada dlm diri kan. Semoga dipermudahkan segalanya..

InsyaAllah sekarang ni tengah fokus untuk sambung belajar balik.. Nak amik master.. Samada nak belaja full time atau part time sambil keje, i'm not decide it yet. Tapi, siyesly memang tak sabar nak masuk belajar balik. why? entah.. Semangat saya tiba2 tinggi nak sambung belajar balik bila tengok student2 master n phd time konvo aritu. Rasa macam seronok bila dapat sambung belajar tinggi2.. yela, bukan untuk orang lain, tapi utk diri sendiri jugak kan. 

Time muda2, zaman2 single mcm ni la kene rajin belajar.. otak tengah fresh.. still senang nak grab ilmu n cepat nak pick up ape yang belaja..nanti dah berumur, dah kawen beranak pinak, dh banyak komitmen lain.. Dah susah nak spent time..Bukan tak boleh nak sambung belajar time tu, boleh, tapi fizikal n mental kene kuat.. yeaahh, dats true! =)

Orait. Perut da berkonsert ni. nak gi makan jap. Thanx for droping by!
Salam..
^__^

Sunday, October 2, 2011

Jom terjon KLCC ramai-ramai hari ni!

Salam..

ENtah kenapa, dua tiga hari ni fikiran sangat berserabut. Nak kate tensen sangat dengan keje, its juz only a little part of it. Actually, ada perkara lain yang sentiasa menari2 dalam kepala otak ni. Macam2 sangat fikir. Tentang keluarga, diri sendiri, life, future.. Dunno exactly kenapa rase stress sangat dengan mende2 ni.

Bila duduk sorang2, mule la layan perasaan sendiri, berperang dengan feeling tak abes2.. Pastu, bile stress sorang2 mule la rase nak buat perkara paling 'bahagia' dalam hidup .COntohnye, nak jerit kuat2 dari atas bukit yang tinggi. Issshhhh!!! tak cukup bahagia lagi tu.. lagi best kalo terjon bangunan kerr...hantuk2 kepala kat dinding sampai berterabur ..pastu kutip balik, sambung2 balik, pastu hantuk balik kepala kat dinding..amacam? best kan? =p

Thats why kadang2 bila dalam situasi macam ni, saye lebih suke kalo ade sumbody yg boleh saye rely on. Tak kesah la siapa pon, asalkan die dapat mereleasekan stress saye pada masa tu. Time2 camni mule lah saye cari hp pastu open contacts, then scroll cari name skandal  membe2 @ bf yang bakal menjadi mangsa peneman/peng'release' tensen saye time tu..lebeh kurang macam main game 'kita tengok sapa yg kenaaaaaa'..bertuah lah org yg kena layan saye time tuh..hahaha!!

Alamak. Kepala dah extra ting tong dah ni. Tak boleh bebel panjang2 lagi, satgi lagi merapu/meraban entah hape2 lagi. So, acara mencari sugar daddy peneman utk tlg mereleasekan stress saye ni sikit. Kita tengok sapa yang kenaaaaaaaaaa..Hehe..Orait, babai korang. ^_^

p/s: sory atas ketermerapuan dlm entry ni. need a rest rite now.